Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Λέσβου και Αιολίδας αίρει την καταγωγή του απ' την Αγιάσο. Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος Φραντζής το γένος Στεφανή τελείωσε τη Σχολή της Χάλκης και ακολούθησε το πεπρωμένο του με σεμνότητα και ταπεινότητα. Η τελευταία ριζοσπαστική συμβολή του για την αντιμετώπιση της πανδημίας προς τους 40 περίπου ανεμβολίαστους ιερείς, τον έκανε γνωστό στο πανελλήνιο και πέραν αυτού, όπως με πληροφόρησαν. Τον μιμήθηκαν ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως, o Δωδώνης και ο Σεραφείμ Πειραιώς και θα ακολουθήσουν και άλλοι. Προσωπικά δεν με εξέπληξε η απόφαση του γιατί και πριν από χρόνια όταν, παρά τις συστάσεις του σε ιερωμένο της επαρχίας του δεν συνεμορφώθη, του έδωσε απολυτήριο ίνα πορευθεί προς Εμμαούς... Δέσποτα δεν σας γνωρίζω καλά, ούτε προσπάθησα να το κάνω, αλλά ως μεγαλύτερος στην ηλικία από σας, σας θαυμάζω. Σπάσατε αυγά για να κάνετε ομελέτα και αδιαφορήσατε για τη γνώμη μέρους του Δήμου και των σοφιστών... Φτάνουν αυτά, για να μην προσκρούσουμε στην μετριοφροσύνη του χαρακτήρα του.
Covit 19 Πορτογαλία- Ελλάδα
Στην Πορτογαλία στις ευάλωτες ηλικίες έχει εμβολιαστεί το 97-100% και στο γενικό πληθυσμό το 87,5%. Οι Πορτογάλοι αντιμετώπισαν την πανδημία ριζοσπαστικά. Επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής είναι ναύαρχος... και όχι ιατρικός επιστήμων. Τον Απρίλιο του 2011 η Πορτογαλία αντιμετώπισε το ίδιο οικονομικό πρόβλημα με την Ελλάδα. Δανείστηκε από την Τρόικα 78 δις ευρώ και σε τρία χρόνια βγήκε από τα μνημόνια. Η Ελλάδα πτώχευσε ένα χρόνο πριν το 2010 δανείστηκε 241 δις και βγήκε από τα μνημόνια σε εννέα (9) χρόνια. Υπάρχει εξήγηση; Ναι υπάρχει. Ο πολιτικός κόσμος της Πορτογαλίας συσπειρώθηκε πέριξ της κυβερνήσεως και εργάστηκαν συστηματικά για την έξοδο απ' τα μνημόνια, χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες. Εμείς με αντιπολίτευση τον κ. Τσίπρα αντί να βοηθήσει την κυβέρνηση «έπαιζε τα νταούλια να χορεύει η κ. Μέρκελ» και με «ένα νόμο και ένα άρθρο θα έσβηνε το χρέος». Ύστερα απ' αυτά τα τρελά τι να περιμένεις!
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Θα ξεκινήσω με την επισήμανση ότι οι Έλληνες παρ' όλο που έχουν την μικρότερη αναγνωσιμότητα σε εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία διαθέτουν τις περισσότερες εφημερίδες και έχουν τα περισσότερα κανάλια τηλεοράσεων από άλλες χώρες με τον ίδιο πληθυσμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος επιχορηγείται απ' τις εκάστοτε κυβερνήσεις για ευνόητους λόγους, όπως είναι γνωστόν. Σήμερα θέλω να σταθώ στο Κρατικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Είναι η πρώτη φορά, εγώ ο γέροντας που άρχισα να παρακολουθώ το πρώτο και δεύτερο ραδιοφωνικό πρόγραμμα και να ακούω ειδήσεις στις 5, 21 και 24 ώρα από το κρατικό κανάλι. Επίσης και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα είναι προσεγμένο και καλύπτει όλα τα «γούστα». Η πρόοδος της κρατικής ενημέρωσης οφείλεται στην ικανότητα δύο τριών ανθρώπων και στην ποιότητα των δημοσιογράφων που έχουν αναλάβει τις διάφορες εκπομπές. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.
Λάθος κ. Πρωθυπουργέ
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση στη βουλή να συσταθεί εξεταστική επιτροπή και να ερευνήσει σε ποιες εφημερίδες και περιοδικά και σε ποια κανάλια δόθηκαν απ' την παρούσα κυβέρνηση οικονομικές ενισχύσεις και γιατί εξαιρέθηκε το «Ντοκουμέντο» εφημερίδα προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση αντέτεινε να ερευνήσει η επιτροπή και την περίοδο 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 και τότε θα ψήφιζε την πρόταση. Τελικά η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής πέρασε χωρίς την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχω εμπιστοσύνη σε τέτοιου είδους εξεταστικές επιτροπές γιατί δεν καταλήγουν ποτέ σ' ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Ωστόσο θεωρώ λάθος εκ μέρους της ΝΔ να μην ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν έχει να κρύψει κάτι έκνομο. Είναι γνωστό τοις πάσει ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις χαϊδεύουν αυτιά και τσέπες των εργαζομένων στα ΜΜΕ ή προσπαθούν να τα κάνουν «φιλικά» με διάφορα τεχνάσματα. Έχουμε τη γνώμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «βγάλει τα άπλυτα στη φόρα» της ΝΔ για αντιστάθμισμα στις προσπάθειες του κ. Παππά να ελέγξει τα κανάλια στο παρελθόν.
Κόμματα της Ελλάδας από 1821-1928
Νωρίς οι επαναστατημένοι Έλληνες αντιλήφθηκαν ότι χωρίς τη βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων, οικονομική και στρατιωτική, δεν θα είχαν πολλές πιθανότητες να ανακτήσουν την ελευθερία τους και να δημιουργήσουν ανεξάρτητο κράτος. Σάμπως το ίδιο δεν κάνουμε και σήμερα αλλά για διαφορετικούς λόγους... Λοιπόν τρία κόμματα δημιουργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα του επαναστατημένου λαού.