Δείτε τι έβγαλαν οι ψαράδες

Καρχαρίας στο Πλωμάρι! [PICS]

23/05/2016 - 15:58

Κι όμως εδώ και λίγη ώρα ψαράδες στο Πλωμάρι αλίευσαν ένα καρχαριοειδές το οποίο προκαλεί σοκ και δέος στη θέασή του από δεκάδες κατοίκους που περνούν από την περιοχή.

Κι όμως εδώ και λίγη ώρα ψαράδες στο Πλωμάρι αλίευσαν ένα καρχαριοειδές το οποίο προκαλεί σοκ και δέος στη θέασή του από δεκάδες κατοίκους που περνούν από την περιοχή... Πόσο ζυγίζει; Πάνω από έναν τόνο εκτιμούν οι ψαράδες που προσπαθούν μέχρι αυτή την ώρα να δουν τι θα κάνουν μαζί του! Το μήκος του; Τρία μέτρα, ενώ είναι πολύ πιθανό το ρίξουν πάλι πίσω στην θάλασσα μιας και είναι δύσκολο να τον ανασύρουν .

 

Η εκτίμηση των περισσοτέρων είναι ότι πρόκειται για ένα καρχαρία προσκυνητή ή αλλιώς «σαπουνά» όπως τον λέμε εμείς εδώ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη βιβλιοθήκη του διαδικτύου, την «Βικιπαίδεια», ο καρχαρίας προσκυνητής (επιστημονική ονομασία Cetorhinus maximus - Κητόρινος ο μέγιστος), είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό ψάρι, μετά το φαλαινοκαρχαρία, με μήκος μέχρι 12 μέτρα και βάρος 19 τόνους, αν και σπάνια ξεπερνά τα 8 μέτρα μήκος και τους 5 τόνους βάρος.

 

 

 

 

Φωτογραφίες : Χριστίνα Μαμουλή

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey