Φωτιά σε Καντίνα έξω από το Κέντρο Κράτησης της Μόριας

23/04/2016 - 14:42

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αυτοκινούμενη καντίνα, που βρισκόταν έξω από το κέντρο Κράτησης της Μόριας, στις 3.45 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο αμάξβμα και στον εξοπλισμό της καντίνας.

Στο συμβάν έλαβαν μέρος δύο οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυτιλήνης με δύο άντρες.

Στο μεταξύ απεργία πείνας ξεκίνησαν την Πέμπτη μετανάστες, εντός του Κέντρου Κράτησης, ζητώντας άσυλο, αλλά και να σταματήσουν να είναι κλειδωμένοι μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Συνολικά 15 πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν από την Πέμπτη έως και το  Σαββάτο στις 9 το πρωί στη Λέσβο, 9 στη Χίο και 33 στη Σάμο.
Εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης– Τουρκίας, στο κέντρο Κράτησης της Μόριας είναι 4.018 άτομα, στη Χίο 2045 και στη Σάμο 657.

Στα παραπάνω στοιχεία των Κέντρων Κράτησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ συμπεριλαμβάνονται 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο, αλλά και περίπου 1.500 που διαμένουν σε ανοικτές δομές, τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Επίσης, στα νησιά σε ανοικτές δομές, εκτός hot-spots ζουν άλλοι 500 πρόσφυγες που έχουν μπει στην Ελλάδα πριν την 20η Μαρτίου και έχουν και αυτοί εγκλωβιστεί αφού δεν επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey