Με σημαντικές παρουσίες η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν Περιφέρεια και Επιμελητήριο Σμύρνης στην τουρκική μεγαλούπολη

Συγκοινωνιακός κόμβος τα νησιά μας, μεταξύ δύσης και ανατολής [VID]

10/12/2015 - 14:11

Επιτυχημένη από κάθε άποψη, μπορεί να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Σμύρνης με την υποστήριξη του Ελληνικού Προξενείου στη Σμύρνη υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Σμύρνης, το μεσημέρι της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου.

Επιτυχημένη από κάθε άποψη, μπορεί να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Σμύρνης με την υποστήριξη του Ελληνικού Προξενείου στη Σμύρνη υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Σμύρνης, το μεσημέρι της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες που δίνουν το ακτοπλοϊκό και το αεροπορικό δίκτυο του βορείου Αιγαίου, η διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους, οι διαπεριφερειακές συνδέσεις με νησιά του νοτίου Αιγαίου, την Κρήτη αλλά και οι συνδέσεις με την ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Στο περιθώριο της συνάντησης, στελέχη της «Hellenic Seaways» είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με Τούρκους ναυτιλιακούς παράγοντες, την προοπτική δρομολόγησης πλοίου που θα συνδέει την Σμύρνη με τη Θεσσαλονίκη και το οποίο θα έχει ως ενδιάμεσο σταθμό τη Μυτιλήνη.


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση παρουσίασης του συγκοινωνιακού δικτύου του βορείου Αιγαίου στο Επιμελητήριο της Σμύρνης με όλους τους εμπλεκόμενους και από τις δυο πλευρές, παρόντες

Η σύνδεση αυτή θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί από το επόμενο χρόνο, εφόσον αντιμετωπισθούν ορισμένα γραφειοκρατικά ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα στους ναυτιλιακούς παράγοντες των δύο χωρών, να συζητήσουν με άμεσο και πρακτικό τρόπο πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια, που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη των ακτοπλοϊκών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πέρα από τις τοπικές γραμμές που συνδέουν τα ελληνικά νησιά με τα απέναντι παράλια.

 

Γεγονός που χαρακτηρίστηκε από όλους ως μεγάλη επιτυχία της εταιρείας «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.», που είχε την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης.

Εντυπωσιακή ανταπόκριση
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η εντυπωσιακή ανταπόκριση τόσων επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης, αποτελεί την καλύτερη δικαίωση της σημαντικής αυτής προσπάθειας που έγινε και η οποία, όπως διαβεβαίωσε, θα έχει και συνέχεια.


Η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιρτάς

Στόχος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι να μετατρέψει τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, σε συγκοινωνιακούς κόμβους ανάμεσα στην Τουρκία και την ηπειρωτική Ελλάδα. Στόχος που σε πρώτη φάση θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση των υπαρχόντων ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων και σε δεύτερη φάση με την πύκνωση των δρομολογίων και την ανάπτυξη νέων συνδέσεων.

Για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου, επιδιώκεται ο Τούρκος επισκέπτης να γνωρίσει το συγκοινωνιακό δίκτυο των νησιών καθώς πέρα από τις πύλες εισόδου της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, άνοιξαν πρόσφατα τρεις ακόμη πύλες, στην Πέτρα, το Καρλόβασι και το Πυθαγόρειο, όπου επιτρέπεται, με εύκολες διαδικασίες, η έκδοση βίζας για την Ελλάδα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τη δημιουργία πύλης εισόδου και στο Πλωμάρι.

Επίσης, να καταστήσει γνωστό στον Τούρκο επισκέπτη ότι μπαίνοντας στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, υπάρχει άνετα η δυνατότητα με ένα πλήρες συγκοινωνιακό δίκτυο, να επισκεφτεί και τα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου, με προφανές αποτέλεσμα την παράταση παραμονής στα νησιά και τη διασπορά του τουριστικού οφέλους και στα μικρότερα νησιά.
Επιπρόσθετα μέσω των νησιών του βορείου Αιγαίου, ο επισκέπτης αποκτά πρόσβαση μέσω ενός πλήρους αεροπορικού - ακτοπλοϊκού δικτύου, σε οποιοδήποτε άλλο νησί πέραν του βορείου Αιγαίου καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας.



Σημαντικές παρουσίες
Για την υποστήριξη της παρουσίασης προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο βόρειο Αιγαίο, οι οποίες και εκπροσωπήθηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Στους συμμετέχοντες δόθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, που ενημερώνει πλήρως για τις συγκοινωνιακές δυνατότητες που υπάρχουν στο βόρειο Αιγαίο και υποστηρίζει τους στόχους της εκδήλωσης.

Εκτός από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκτελεστικός γραμματέας Νίκος Κωστόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή», Αγλαΐα Κυρίτση, εκπρόσωποι φορέων από το βόρειο Αιγαίο, ενώ από τουρκικής πλευράς πέραν του συνδιοργανωτή προέδρου του Επιμελητηρίου, Εκρέμ Ντεμιρτάς, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σμύρνης, Αζίζ Κοτζάογλου, ο δήμαρχος Εφέσου, δεκάδες δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του τουρισμού (ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων, οργανωτές εκδρομών κλπ.). Σημαντική ήταν η παρουσία μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων από την ελληνική πλευρά.

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι παρουσίες των βουλευτών Χαράς Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ, Μάνου Κόνσολα και Απόστολου Βεσυρόπουλου της Ν.Δ., και της Μαρίας Αγγέλου από τη γραμματεία Τουρισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey