Παρουσιάζεται στη Σμύρνη, το δίκτυο μεταφορών των νησιών του Αιγαίου

Στόχος, η αύξηση παραμονής και σε περισσότερα νησιά

01/12/2015 - 15:02

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Σμύρνης διοργανώνουν παρουσίαση του συγκοινωνιακού δικτύου των νησιών του Αιγαίου, μεταξύ τους και με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Σμύρνης διοργανώνουν παρουσίαση του συγκοινωνιακού δικτύου των νησιών του Αιγαίου, μεταξύ τους και με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου και στόχος της είναι να ενημερωθεί το κοινό της τουρκικής μεγαλούπολης και της ευρύτερης περιοχής της, για τις δυνατότητες που έχουν οι επισκέπτες των νησιών της Περιφέρειας, είτε να επισκεφθούν τα άλλα νησιά, είτε να προχωρήσουν το ταξίδι τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η βασική ιδέα της εκδήλωσης, είναι πως οι Τούρκοι επισκέπτες έχουν ήδη επισκεφθεί αρκετές φορές τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου στα οποία έχουν εύκολη πρόσβαση.

Όμως είτε δεν γνωρίζουν, είτε τους είναι δύσκολο να προγραμματίσουν μόνοι τους ταξίδια που περιλαμβάνουν περισσότερες ημέρες παραμονής στη χώρα μας και επισκέψεις σε περισσότερα από ένα νησιά. Η παρουσίαση έχει ως στόχο να αυξηθούν οι ημέρες παραμονής των Τούρκων επισκεπτών στα νησιά και παράλληλα τα ταξίδια να γίνουν πιο ελκυστικά, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και προορισμούς στους επισκέπτες.

Συμμετέχουν ακτοπλοϊκές και αεροπορικές
Η παρουσία θα αφορά τόσο τις ακτοπλοϊκές όσο και τις αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των νησιών, αλλά και των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι εταιρείες «Hellenic Seaways», «Aegean Airlines», «Blue Star Ferries» και «Δωδεκάνησος Lines». Επίσης θα γίνει παρουσίαση των δυνατοτήτων που δίνουν οι «Astra Airlines», «Sky Express» και όλες οι μικρές ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν τοπικές συνδέσεις.

Τα οφέλη για τον τουρισμό από την αύξηση της ελκυστικότητας των ταξιδιών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αλλά και την αύξηση των ημερών παραμονής των Τούρκων τουριστών, είναι προφανή. Εξίσου σημαντικά μπορεί να είναι τα οφέλη για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες καθώς θα αυξηθεί η πληρότητα των αεροπλάνων και των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια από και προς τα νησιά μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν την έναρξη της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Σμύρνης, προκειμένου να αξιοποιηθεί η μεγάλη προσέλευση τουριστικών πρακτόρων στην πόλη.
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.».

Πρόταση από ακτοπλοϊκή
Στην κινητικότητα που υπάρχει γύρω από το ίδιο θέμα, αναμένεται να παρουσιασθεί πρόταση μεγάλης ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας για τη δρομολόγηση ταχύπλοου πλοίου, από την Σμύρνη προς τον Πειραιά με ενδιάμεσους σταθμούς σε ένα νησί του βορείου Αιγαίου και ένα των Κυκλάδων. Το πλοίο θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.000 επιβάτες.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πρόταση αυτή, ως αυτή την ώρα, είναι το υψηλό κόστος ελλιμενισμού για τα επιβατικά πλοία στην Σμύρνη.

Την πρόταση θα υποστηρίξει πολυμελής ομάδα ανώτερων διοικητικών στελεχών της εταιρείας, οι οποίοι προσδοκούν να υπάρξει θετική εξέλιξη στο όλο θέμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δρομολόγηση μιας τέτοιας γραμμής, που εκ των πραγμάτων μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην τουριστική κίνηση από την Τουρκία, η οποία αποτελεί μια συνεχώς αυξανόμενη τουριστική αγορά για τη χώρα μας και ειδικά για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια, αν τελικά ευοδωθεί, θα επιδράσει θετικά και η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, θέμα που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα μετά τις συναντήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού με την ηγεσία της Ε.Ε. στα πλαίσια της συζήτησης των δυο μερών για το προσφυγικό.

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey