Ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες: Borders

28/11/2015 - 12:22

Στο βίντεο βλέπουμε την M.I.A. (ή Mathangi "Maya" Arulpragasam όπως είναι το πραγματικό της όνομα) να σκαρφαλώνει σε φράχτες από συρματόπλεγμα μαζί με εκατοντάδες πρόσφυγες, να μπαίνει σε ασφυκτικά γεμάτες βάρκες, μέχρι και να περπατά στο νερό ώστε να περάσει τα σύνορα και να βρει μια καλύτερη ζωή.

Πριν από λίγες μέρες, στις 20 Νοεμβρίου για την ακρίβεια, η M.I.A. κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο «Borders» (Σύνορα), το οποίο έχει έντονα πολιτικό χαρακτήρα -όπως σχεδόν όλες η δουλειές της διάσημης τραγουδίστριας, μουσικού, ζωγράφου και σκηνοθέτιδας.

Τώρα το «Borders» έχει και επίσημο videoclip το οποίο είναι ακόμα πιο πολιτικοποιημένο από το τραγούδι και αναφέρεται στην προσφυγική κρίση. Στο βίντεο βλέπουμε την M.I.A. (ή Mathangi "Maya" Arulpragasam όπως είναι το πραγματικό της όνομα) να σκαρφαλώνει σε φράχτες από συρματόπλεγμα μαζί με εκατοντάδες πρόσφυγες, να μπαίνει σε ασφυκτικά γεμάτες βάρκες, μέχρι και να περπατά στο νερό ώστε να περάσει τα σύνορα και να βρει μια καλύτερη ζωή.

Χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου οι «πρόσφυγες» στο βίντεο σχηματίζουν μια τεράστια βάρκα στο στυλ ανθρώπινης πυραμίδας, καθώς επίσης και η σκηνή προς το τέλος του βίντεο, όπου η M.I.A. φορά μια μπλούζα με την επιγραφή των Fly Emirates -μόνο που έχει αλλάξει το Emirates σε Pirates.

Στο βίντεο βλέπουμε τη MIA να ενώνεται με  πρόσφυγες καθώς ταξιδεύουν στη θάλασσα και σκαρφαλώνουν φράκτες λέγοντας μεταξύ άλλων τα λόγια:

«Politics / What’s up with that? / Identities / What’s up with that? / Your privilege / What’s up with that? / Broke people / What’s up with that? / Boat people / What’s up with that?»

(Πολιτική/ταυτότητες/Τα προνόμια σας/άποροι άνθρωποι/άνθρωποι σε βάρκες/τι τρέχει με όλα αυτά;)

Στόχος της M.I.A είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το προσφυγικό δράμα

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey