Δυο παιδιά και μια γυναίκα ξεψύχησαν στο δρόμο προς την Ευρώπη

Καραβιές θανάτου μετατρέπουν το Αιγαίο σε πύλη του Άδη

25/10/2015 - 22:27

Τις σορούς δυο ανηλικων παιδιών και μιας γυναίκας εντόπισε και ανέσυρε σήμερα το λιμενικό. Απαγορηγόρητοι οι γονείς των παιδιών και ο άντρας της γυναίκας.

Δεν έχει τέλος η λίστα των ναυαγών στο Αιγαίο. Σήμερα το Λιμενικο εντοπισε και ανέσυρε τις σορούς δύο παιδιών, 1,5 έτους και επτά χρόνων αντίστοιχα, καθως και μιας γυναίκας. Γλίτωσαν από τον πόλεμο, αλλά όχι από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο την ΕΡα Αιγαίου, στις 6 το πρωί πλαστική λέμβος με 50 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στο Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης., λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι ναυαγοί που βγήκαν στην ακτή δήλωσαν ότι άλλοι 15 κατ εκτίμηση άνθρωποι που επέβαιναν στη βάρκα έπεσαν στη θάλασσα λόγω της θαλασσοταραχής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τραγική φιγούρα ο άντρας της νεκρής γυναίκας, ο οποίος εντοπίστηκε στην ακτή μαζί με τη σορό της γυναίκας του.

Το 7χρονο νεκρό αγόρι αναγνωρίστηκε από τους γονείς του, ενώ από τα τρία παιδιά της οικογένειας, σώθηκε το ένα και το τρίτο αγνοείται.

Απαρηγόρητοι και οι γονείς του νεκρού βρέφους 1,5 ετών. Οι συγγενείς των παιδιών μεταφέρθηκαν στο ΠΙΚΠΑ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας προς εντοπισμό επτά (07) αγνοούμενων αλλοδαπών προσφύγων, διεξάγει από τις πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στη θαλάσσια περιοχή των ανατολικών ακτών της ν. Λέσβου.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ότι λέμβος με εξήντα τρεις (63) συνολικά αλλοδαπούς πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια της αποβίβασής τους σε βραχώδη ακτή στην θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΑΣΦΑΛΗ» ν.Λέσβου, προσέκρουσε σε βράχια. Από τη λέμβο αποβιβάστηκαν ασφαλώς, πενήντα τρεις (53) αλλοδαποί, ενώ έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί τρεις (03) σοροί, εκ των οποίων δύο (02) αφορούν σε ανήλικα παιδιά και μία (01) σε γυναίκα.
Στην επιχείρηση που διεξάγεται υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., προς εντοπισμό των επτά (07) αγνοουμένων με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, συμμετέχουν ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο του FRONTEX, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, σκάφος του FRONTEX καθώς και περιπολικά οχήματα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey