Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου απεντάχθηκε από το πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης το πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που στόχο είχε την εγκατάσταση αναμεταδοτών ψηφιακού σήματος σε περιοχές του Βορείου Αιγαίου που δε λάμβαναν το σήμα από τους υπάρχοντες αναμεταδότες.
Το έργο αυτό είχε εκπονηθεί και είχε ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» από την Περιφερειακή Αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου.
Στόχος ήταν να φθάνει το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε όλους τους οικισμούς και τα μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου που για γεωμορφολογικούς λόγους σήμερα δεν το λαμβάνουν.
Το Πλωμάρι και τα χωριά του είναι μια από τις περιοχές της Λέσβου που δεν έχουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα ή έχουν προβληματικό σήμα. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυτού ήταν 559.500 ευρώ. Το δεύτερο πρόγραμμα που απεντάχθηκε είναι αυτό που αφορά τη δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος της Περιφέρειας για την ηλεκτρονική διαχείριση διαδικασιών και υποθέσεων πολιτών· ο προϋπολογισμός ήταν 635.888 ευρώ.
Εμφανής απογοήτευση
Η απόφαση αυτή λήφθηκε από την ειδική υπηρεσία διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακής Σύγκλισης» του υπουργείου Οικονομίας.
Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εμφανή απογοήτευση τονίζεται πως: «Η απόφαση του αρμόδιου υπουργείου στερεί τη δυνατότητα κάλυψης απομακρυσμένων περιοχών των νησιών μας με ψηφιακό σήμα, αξιοποιώντας πόρους του τρέχοντος Τομεακού Προγράμματος.
Το αρμόδιο Υπουργείο και η Digea οφείλουν να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το σύνολο των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου να μπορεί να έχει πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα, όπως οι συνταγματικές αρχές επιτάσσουν.
Σχετική για το σκοπό αυτό επιστολή απέστειλε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προς τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη».