Θεωρία και πράξη για τους καταρτιζομένους

Εκπαιδευτικές επισκέψεις ΙΕΚ Μυτιλήνης

05/02/2015 - 14:01

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησαν οι καταρτιζόμενοι του Δημόσιου ΙΕΚ Μυτιλήνης το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε επιχειρήσεις και σε χώρους όπου στεγάζονται φορείς στη Μυτιλήνη.

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησαν οι καταρτιζόμενοι του Δημόσιου ΙΕΚ Μυτιλήνης το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε επιχειρήσεις και σε χώρους όπου στεγάζονται φορείς στη Μυτιλήνη.

Σκοπός των επισκέψεων ήταν η επαφή των σπουδαστών και σπουδαστριών με χώρους όπου μελλοντικά θα κληθούν να προσφέρουν υπηρεσίες, και η ενημέρωσή τους από το προσωπικό και τους υπευθύνους των χώρων αυτών.

Συγκεκριμένα, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» με την εκπαιδεύτρια Αγγελική Μανούσου επισκέφθηκαν το πλοίο «Blue Star 1» και το ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο».

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου σπουδαστές της ίδιας ειδικότητας επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο «Σαπφώ», στην προκυμαία Μυτιλήνης, συνοδευόμενοι από την εκπαιδεύτρια γερμανικής γλώσσας Φένη Παπαχρήστου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εξασκηθούν με προσομοίωση πραγματικών καταστάσεων στην εξυπηρέτηση στη γερμανική γλώσσα.

Η ιδιοκτήτριά του ξενοδοχείου «Σαπφώ», Γεωργία Παπασταύρου, και ο γιος της και σπουδαστής τού ΔΙΕΚ, Μιχάλης Παπασταύρος, υποδέχτηκαν τους σπουδαστές και τους ξενάγησαν στους χώρους του ξενοδοχείου, παραχωρώντας και κάποιους από αυτούς για τις ανάγκες της πρακτικής εφαρμογής.

Η επίσκεψη ήταν διάρκειας τεσσάρων ωρών, είχε τίτλο «Γερμανικά στον Τουρισμό» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διδακτικής των Γερμανικών, που περιλαμβάνεται στο α΄ εξάμηνο της ειδικότητας.

Επίσης, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Βοηθός Φυσικοθεραπείας» με τους καθηγητές έχουν διενεργήσει εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Κέντρο ΑμεΑ «Κυψέλη», στο ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Τέλος, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών», με τον εκπαιδευτή τους, πρώην αστυνομικό διευθυντή Λέσβου, Δημήτρη Κουρσουμπά, έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές επισκέψεις στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης κι έχουν προσφέρει εθελοντική εργασία στο γήπεδο Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια αγώνων της ΑΕΛ Καλλονής.

Από τη διεύθυνση του Δημόσιου ΙΕΚ τονίζεται ιδιαιτέρως η συμβολή των φορέων που συνεργάστηκαν για τις επισκέψεις των καταρτιζομένων και επισημαίνεται πως τέτοιους είδους δράσεις συμβάλλουν στη σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας και την τοπική κοινωνία γενικότερα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey