Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Καμμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από το Υπουργείο Εργασίας τρεις ημέρες μετά την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του προέδρου του ιδρύματος πρόνοιας «Η Θεομήτωρ» ο Παναγιώτης Τσουκαρέλλης. Στους λόγους που τον οδήγησαν αναφέρεται με επιστολή του προς τη διοίκηση του Υπουργείου, σημειώνοντας πως η συμπεριφορά της τελευταίας ήταν ουσιαστικά ένας τρόπος να ωθηθεί στην παραίτηση.
Ο κ. Τσουκαρέλλης δηλώνει πως στους λίγους μήνες της θητείας του, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, ενώ χαρακτηρίζει καταστροφική την πολιτική των περικοπών στον τομέα της πρόνοιας, αναφερόμενος στο δραματικά μειωμένο προϋπολογισμό του Ιδρύματος. Ας σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμμία ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με την αναπλήρωση του παραιτηθέντος προέδρου.
Το χρονικό της παραίτησης
Παραιτηθείς δηλώνει ο Παναγιώτης Τσουκαρέλλης, πρόεδρος στο προνοιακό ίδρυμα στην Αγιάσο «Η Θεομήτωρ». Αφορμή για την απόφαση του κ. Τσουκαρέλλη ήταν η αδιαφορία απέναντι στο αίτημά του για απαλλαγή από τα καθήκοντά του στο Κέντρο Διάγνωσης και Υποστήριξης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στο «Θεομήτωρ». Ο ίδιος αναφέρει σχετικά με αυτό: «Δε ζήτησα ούτε επιπλέον μισθό, ούτε κάποιο άλλο επίδομα για τη θέση στο Ίδρυμα “Θεομήτωρ”. Το μόνο μου αίτημα ήταν να απαλλαγώ από τα καθήκοντα που είχα στη δουλειά μου, ώστε να μπορώ να διεκπεραιώνω τις υποθέσεις του Ιδρύματος. Αναλάμβανα τις δουλειές για το Ίδρυμα μόλις σχολούσα από το ΚΕΔΥ, δηλαδή στις 3:00 το μεσημέρι. Ήταν αδύνατο να προσφέρω αυτά που ήθελα κάτω από αυτές τις συνθήκες».
10μηνος εμπαιγμός
Οι διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του κ. Τσουκαρέλλη ξεκίνησαν πριν από 10 μήνες, δηλαδή από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Ιδρύματος. Για το θέμα έγιναν τρεις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και πολλαπλές επικοινωνίες, ακόμα και με τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, χωρίς όμως να τελεσφορήσει τίποτα από όλα αυτά.
Πικρία δηλώνει ο Παναγιώτης Τσουκαρέλλης για την εξέλιξη της υπόθεσης, δηλώνοντας στο «Ε» χθες το μεσημέρι: «Στους 10 αυτούς μήνες έγιναν πολλές παρεμβάσεις. Νομιμοποιήθηκε το μεγάλο κτήριο του Ιδρύματος με το σύστημα πυρασφάλειας που εγκαταστάθηκε εκεί, συντηρήθηκαν τα οχήματα και έγιναν παρεμβάσεις και στο άλλο κτήριο. Καταφέραμε χωρίς καθόλου διοικητική υποστήριξη να ενεργοποιήσουμε τον ξενώνα για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, έργο το οποίο εγκρίθηκε και ξεκινά άμεσα. Όλα αυτά έγιναν με δουλειά που ξεκινούσε αφού τελείωνα το ωράριό μου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον. Δυστυχώς υπήρχαν σχέδια και προγραμματισμός για αρκετά ακόμα πράγματα, τα οποία όμως ήταν αδύνατο να υποστηρίξω κάτω από αυτές τις συνθήκες».
Αιχμές και για την εφαρμοζόμενη πολιτική στον τομέα της πρόνοιας άφησε ο κ. Τσουκαρέλλης, προειδοποιώντας πως αν συνεχιστούν οι οικονομικές περικοπές, τότε το προνοιακό ίδρυμα της Αγιάσου κινδυνεύει ακόμα και με λουκέτο. «Ο προϋπολογισμός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει μειωθεί κοντά στο 60%, με την τελευταία μείωση κατά 30% να γίνεται τότε που ανέλαβα τη διοίκηση. Το Ίδρυμα δε διαθέτει διοικητικό προσωπικό από τις κατηγορίες Π.Ε. ή Τ.Ε. και ο προϊστάμενος Λογιστηρίου (κατηγορίας Δ.Ε.) υπέβαλε πρόσφατα αίτημα για την απαλλαγή από τα καθήκοντά του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το Λογιστήριο. Η πολιτική αυτή θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη».