Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
«Σ’ όλη μου την πορεία ως άνθρωπος και γιατρός ιεραρχώ πρώτο απ’ όλα το καθήκον μου. Η επίσκεψή μου στον Άι-Στράτη ήταν ανθρωπιστική κι όχι πολιτική, γιατί έκρινα ότι όφειλα να βοηθήσω.
Είχα τη διάθεση και εθελοντικά έμεινα τέσσερις μέρες στο νησί, βλέποντας πάνω από 70 με 80 αρρώστους», επεσήμανε η Μόλλυ Μαχαίρα, πολιτευτής και μέλος τής Πολιτικής Επιτροπής τής Ν.Δ., απαντώντας στα όσα κατήγγειλε διά της κοινοβουλευτικής οδού ο Γιάννης Ζερδελής.
Παραθέτοντας τη δική της άποψη για τα γεγονότα, η κ. Μαχαίρα ανέφερε μιλώντας στο «Ε» πως βρισκόταν στη Λήμνο με άδεια απ’ το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου κάνει την ειδικότητά της, όταν ενημερώθηκε απ’ την κ. Λυμπέρη, που - όπως τόνισε - «δεν είναι κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. και δεν ξέρω καν αν ανήκει στη Ν.Δ.», για την έλλειψη γιατρού στον Άι-Στράτη.
«Αυτό που εισέπραξα, ήταν η αγωνία και η ανασφάλεια των κατοίκων του νησιού, που την προηγούμενη μέρα είχαν δει να γίνεται διακομιδή μιας συγχωριανής τους με αιμορραγία, να μένουν χωρίς γιατρό. Και προσφέρθηκα εθελοντικά, χωρίς καμμία αμοιβή, χωρίς κάλυψη ούτε της διαμονής μου, αν και ομολογώ με περιποιήθηκαν ιδιαίτερα στο νησί, να παρέχω τις υπηρεσίες μου», συνέχισε η κ. Μαχαίρα, λέγοντας πως επισκέφτηκε πολλούς κατάκοιτους στα σπίτια τους, όπως και πολλά παιδιά, στις τέσσερις μέρες που συνολικά, όπως ανέφερε, έμεινε στο νησί.
«Ας πάει και ο παθολόγος κ. Ζερδελής μια βδομάδα στον Άι-Στράτη να εξετάζει δωρεάν», υπογράμμισε η κ. Μαχαίρα, που σημείωσε: «Ούτε βγήκα στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες να κομπάζω, ούτε τίποτα.
Ένιωσα ότι έπρεπε να βοηθήσω και βοήθησα. Όσο για τη μετακίνησή μου προς το νησί, έτυχε να έχει περιπολία το Λιμενικό και μας μετέφερε με την κ. Λυμπέρη, ενώ γύρισα στη Λήμνο με το πλοίο της γραμμής».