Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Η ώρα της απόφασης για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έφτασε σε ό,τι αφορά στο μέλλον του νοσηλευτή ο οποίος μετά από 23 χρόνια υπηρεσίας στο Βοστάνειο, ύστερα από έλεγχο στις αρχές του Μάρτη βρέθηκε με πλαστό πτυχίο νοσηλευτή. Η δικηγόρος του νοσηλευτή, Ελένη Καλλιπολίτη, προσκόμισε την προηγούμενη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια της παράτασης που είχε ζητήσει ο νοσηλευτής για να απολογηθεί, στοιχεία που μειώνουν σε ένα βαθμό την υπαιτιότητά του. Το ζήτημα είναι τι θα αποφασίσει το Νοσοκομείο, δεδομένου ότι η εγκύκλιος και εντολή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν σαφής αναφορικά με την ανάκληση όσων διορισμών αποδειχτεί ότι έγιναν με χρήση πλαστών δικαιολογητικών ή εκείνων όπου διαπιστώνεται έλλειψη όλων των απαιτούμενων προϋποθέσεων.
Η κ. Καλλιπολίτη θέλησε να διασαφηνίσει ότι το γνωστικό αντικείμενο της Νοσηλευτικής ήταν απολύτως «κτήμα» του πελάτη της, καθώς σπούδασε στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής Λάρισας περνώντας το σύνολο των μαθημάτων των έξι εξαμήνων, για τα οποία έχει λάβει από το αρμόδιο Τμήμα της Σχολής βεβαίωση, πλην δύο μη συναφών με το αντικείμενο, αυτά της Κοινωνιολογίας και των Αγγλικών. Παράλληλα, ανέφερε ότι από τον Απρίλιο του 1989 έως και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο πελάτης της έκανε πρακτική στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και πως υπέπεσε στο ατόπημα της κατάθεσης πλαστής βεβαίωσης σπουδών το 1991, όταν υπέβαλε τα χαρτιά του στην προκήρυξη 15 θέσεων Τ.Ε. Νοσηλευτών. «Στην εν λόγω προκήρυξη δεν υπήρχε συμμετοχή και λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας, ο πελάτης μου υπέπεσε σε αυτό το ατόπημα γιατί ήταν η ευκαιρία της ζωής του. Από τις 15 θέσεις, καλύφθηκαν οι 13 μαζί με τον πελάτη μου. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά την Αμερική. Τα κυκλώματα με τα πλαστά δικαιολογητικά έδιναν και έπαιρναν για χρόνια στο Δημόσιο. Δε γίνεται ένα λάθος που έγινε πριν από 22,5 χρόνια, να του κοστίσει τη θέση εργασίας, στην οποία έχει αποδειχτεί άριστος με προσφορά στον τομέα της υγείας», ανέφερε η κ. Καλλιπολίτη.
Σε περίπτωση ανάκλησης του διορισμού του, η κ. Καλλιπολίτη θα προσφύγει στο Ακυρωτικό Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά και αν χρειαστεί, όπως επεσήμανε, και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το σκεπτικό της δικηγόρου για τη μη νομιμοποίηση της ανάκλησης διορισμού αφορά σε δύο σκέλη. Το πρώτο έχει να κάνει με τη συνυπαιτιότητα της τότε διοίκησης του Νοσοκομείου που δεν έλεγξε τη νομιμότητα του δικαιολογητικού και το δεύτερο σχετίζεται με την τεράστια πάροδο του χρόνου - και για το συγκεκριμένο έχει να επιδείξει ακυρωτικές διοικητικές αποφάσεις που είχαν ως αντίπαλο την αρχή τού ΑΣΕΠ.