Οδηγός υπεραστικών ΚΤΕΛ ξέσπασε την απληρωσιά του στα παιδιά

Στο δρόμο, για 80 λεπτά τού ευρώ!

03/04/2014 - 14:11

Δύο μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης πλήρωσαν τα σπασμένα για τη μη εξόφληση των οδηγών του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από την Περιφέρεια.

Δύο μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης πλήρωσαν τα σπασμένα για τη μη εξόφληση των οδηγών του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από την Περιφέρεια. Οι δύο μαθητές, Α΄ τάξης και Β΄ Τάξης, ελληνικής και αλβανικής καταγωγής αντίστοιχα, ξεροστάλιασαν στο δρόμο το μεσημέρι της Δευτέρας, περπατώντας επί μισή ώρα μπας και τους πάρει κάποιος περαστικός, γιατί οδηγός λεωφορείου αρνήθηκε να τους μεταφέρει από τη Μυτιλήνη στο Ίππειος όπου διαμένουν, για 80 λεπτά!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των παιδιών στο «Ε», ο οδηγός τούς είπε: «Αν δεν έχετε λεφτά να πληρώσετε το μισό εισιτήριο, δε με ενδιαφέρει, να γυρίσετε με τα πόδια!» Έξαλλοι έγιναν οι γονείς των δύο παιδιών, που μέχρι τις 3:30 το μεσημέρι δεν είχαν ιδέα για το πού βρίσκονταν οι δύο μαθητές και μόλις ενημερώθηκαν, κατέθεσαν μηνύσεις. Ο οδηγός αναζητούνταν μέχρι προχθές, ενώ εκκρεμούσε αυτόφωρο. Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, η οποία και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία.

Ταλαιπωρία παιδιών!

Το πρωί της Δευτέρας ήταν η δεύτερη μέρα ταλαιπωρίας των μαθητών της υπαίθρου λόγω του ότι οι οδηγοί των ΚΤΕΛ είχαν βάλει χειρόφρενο, προκειμένου να πιέσουν την Περιφέρεια για να αποπληρωθούν τα χρέη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, και το πρόβλημα έληξε προχτές, μετά την επίλυση των γραφειοκρατικών εμποδίων. Όπως ήταν φυσικό, αρκετός εκνευρισμός είχε κυριεύσει τους οδηγούς για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει. Σε καμμία περίπτωση όμως αυτό δε δικαιολογεί το παράλογο ξέσπασμα ενός οδηγού ΚΤΕΛ στους δύο μαθητές του Ιππείου, οι οποίοι μετακινούνται δωρεάν επιδεικνύοντας την αντίστοιχη κάρτα επιβίβασης. Ο οδηγός τούς μετέφερε κανονικά από το Ίππειος στη Μυτιλήνη το πρωί της Δευτέρας, αλλά το μεσημέρι που τελείωσαν το σχολείο, δεν τους επέτρεψε να ανέβουν στο λεωφορείο επειδή δεν είχαν 80 λεπτά του ευρώ για να πληρώσουν το μισό εισιτήριο (το οποίο βέβαια κανονικά δεν τους ζητείται, αλλά αυτό συνέβη λόγω της «λευκής απεργίας» των τριών ημερών).

«Χωρίς νερό, φορτωμένα με βιβλία στην πλάτη, μες στο καταμεσήμερο, ο οδηγός παράτησε τα παιδιά μας στο δρόμο!», σχολίασε η μητέρα του ενός μαθητή Βασιλική Αναστασοπούλου, που είναι εξαγριωμένη με το συμβάν. «Τα παιδιά περπάτησαν με τις τσάντες τους στον ώμο από την πλατεία των ΚΤΕΛ έως την Παγανή, 3 το μεσημέρι! Και μάλιστα είδαν ξανά τον οδηγό και το λεωφορείο στην Πλατεία Αλυσίδας και του έκαναν νόημα κι αυτός, παρά το ότι τους είδε σε αυτή την κατάσταση, συνέχισε την πορεία του!», προσθέτει στην εφημερίδα μας η άλλη μητέρα, Άρτα Πρέντι. Κάποια στιγμή, η κ. Αναστασοπούλου πήρε στο κινητό το γιο της και της περιέγραψε την κατάσταση. Η κ. Πρέντι, από την άλλη, δεν είχε τρόπο να επικοινωνήσει με το γιο της, αλλά τηλεφώνησε στο σύζυγό της που δουλεύει στη Μυτιλήνη, προκειμένου να οδηγήσει στην πόλη μήπως και τον βρει, αλλά τίποτα.

Έως την Παγανή!

Τελικά, όμως, εντόπισε και τα δύο παιδιά στο στρατόπεδο της Παγανής: «Μάλιστα ήταν με ένα φίλο του και λέει “πρόσεξε τα παιδιά” που είναι στο δρόμο! Δεν περίμενε με τίποτα ο άντρας μου να ξεκινήσουν τα παιδιά από τη Μυτιλήνη για το Ίππειος», προσθέτει η κ. Πρέντι. «Αν συνέχιζαν λίγο παραπάνω, θα λιποθυμούσαν ή μπορεί να τους χτυπούσε κάποιο αυτοκίνητο! Ποιος νομίζει ότι είναι αυτός ο κύριος που παρατά παιδιά στο δρόμο όπως του καπνίσει; Δε λογοδοτεί πουθενά;», συμπλήρωσε η κ. Αναστασοπούλου, η οποία κατέθεσε αναφορά και στη διοίκηση του ΚΤΕΛ, στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας και μήνυση στην Αστυνομία, ενώ μετέβη την Τρίτη στην εισαγγελέα μαζί με την κ. Πρέντι.

Ο γραμματέας του Πειθαρχικού Τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών, Θόδωρος Φινφίνης, εξήγησε στο «Ε» ότι θα κληθεί ο κατηγορούμενος και οι μάρτυρες, ενώ για την όλη υπόθεση προβλέπεται έως και αφαίρεση διπλώματος. Ο πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ, Χρήστος Παράσχος, επεσήμανε στην εφημερίδα μας ότι είναι κάθετα αντίθετος με τη στάση του οδηγού και ότι η διοίκηση του ΚΤΕΛ τον έχει καλέσει σε απολογία. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου, Προκόπης Σινάνης, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του οδηγού: «Δεν μπορούν να μένουν παιδιά στο δρόμο και σίγουρα δεν πρέπει να επαναληφθεί το γεγονός».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey