Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Έξι χρόνια συμπληρώνει φέτος το περιοδικό του Συλλόγου Νεοχωριτών Λέσβου Αττικής «Ο Μπουρός», το τελευταίο τεύχος του οποίου κυκλοφόρησε και στη Λέσβο την περασμένη εβδομάδα.
Το περιοδικό έχει εκτενή αναφορά στα πρωτοχρονιάτικά έθιμα του Μπορού από τη λαογραφική συλλογή του Δημήτρη Κοφτερού, ενώ ακολουθεί το «κοκολόι» του Δημήτρη Τραγάκη, ο οποίος κάνει μια γλαφυρή περιγραφή του... κοκολογήματος. «Σαν τελείωνε το λιομάζωμα, όλοι στο χωριό, μικροί και μεγάλοι, ξεχυνόμασταν στους γύρω ελαιώνες για να κοκολογήσουμε τις ελιές που ξέμειναν», αναφέρει, εξηγώντας ότι μάζευαν τις ελιές τις ξεχασμένες μία - μία (!) για να τις πουλήσουν.
Ο Στρατής Παντελέλης έχει ένα τετρασέλιδο αφιέρωμα στις Απόκριες του Μπορού, που αποτελούσαν σημαντική ανάπαυλα μες στο καταχείμωνο και τη φούρια της δουλειάς του λιομαζώματος.
Ο κ. Παντελέλης επισημαίνει ότι αγαπημένο θέμα της Αποκριάς ήταν τα Γεννητούρια, ο «Αποθαμένος» με αναπαράσταση της κηδείας, «ο γάμος του γέρου ή της γριάς ή της νιας με ξεμωραμένο γέρο ή πλούσιο», ενώ στη συνέχεια του άρθρου συμπληρώνει και τα τραγούδια που συνόδευαν τις Απόκριες.
Η Ειρήνη Καρυτέλλη παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικό με τους παραδοσιακούς γάμους του χωριού, αλλά και τα τραγούδια που πλαισίωναν αυτήν τη γιορτή, όχι μόνο για το ζευγάρι και τους συγγενείς του, αλλά και για όλους τους κατοίκους του Μπορού.
Μία από τις οικογένειες που έζησε και προσέφερε αρκετά στο χωριό, είναι αυτή του Γιώργου Κουτλή και της Ειρήνης Χατζέλλη, την ιστορία της οποίας περιγράφει η Μαρία Χρήστου, παραθέτοντας φωτογραφίες-ντοκουμέντα. Ακολουθεί το κείμενο που αφορά στο χάσμα των γενεών, από τον Αντώνη Χατζέλη, οι αλλαγές στη ζωή μας χτες και σήμερα, από την Ευστρατία Κουτλή - Ασωματιανού, ένα χιουμοριστικό κείμενο του Παναγιώτη Χατζέλλη, φωτογραφίες από πολιτιστικές εκδηλώσεις και ιστορίες που γεννήθηκαν από πεζοπορίες, του Στρατή Παντελέλη.
Από το περιοδικό δε λείπουν συνταγές, βιβλιοπαρουσιάσεις και συγκινητικά αφιερώματα.