Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Εκδήλωση τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα, το πρωί της περασμένης Παρασκευής 15 Νοεμβρίου. Πλην όμως, σε αυτή την εκδήλωση τιμής στην εξέγερση, κυριάρχησε η προβολή ενός φιλμ διάρκειας λίγων λεπτών με τον τίτλο «Ο μύθος του Πολυτεχνείου». Παρών σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο γυμνασιάρχης του Σχολείου, Βασίλης Μακρυπούλιας.
Το ακροδεξιό «ντοκυμαντέρ» διάρκειας 8,5 λεπτών, που μπορεί κανείς να δει ανηρτημένο στο YouTube και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=koGc5m7u0VY#t=20/, παίχτηκε την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια της σχολικής εκδήλωσης της αφιερωμένης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το «ντοκυμαντέρ» αυτό παίχτηκε με πρωτοβουλία, υποτίθεται, δυο μαθητών, αλλά προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίδραση τόσο μαθητών, όσο και εκπαιδευτικών, οι οποίοι και αποχώρησαν. Αυτός όμως που δεν αποχώρησε, ήταν ο γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου, Βασίλης Μακρυπούλιας, ο οποίος είχε την ίδια μέρα ανεβάσει το «ντοκυμαντέρ» στο γνωστό προσωπικό του ιστολόγιο http://www.pandidaktirio.blogspot.gr/, όπου και βρίσκεται ανηρτημένο ακόμα.
Ποιος είναι υπεύθυνος
Να σημειώσουμε εδώ, βέβαια, ότι την ευθύνη της εκδήλωσης για την επίσημη σχολική γιορτή την αφιερωμένη στην εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, έχει ο Σύλλογος Διδασκόντων και διά αυτού υπεύθυνος καθηγητής. Και φυσικά σε τέτοιες εκδηλώσεις, λογικές «της άποψης της άλλης πλευράς» (δηλαδή του ακούσματος της άποψης του φασισμού) δε χωρούν. Η διοργάνωσή τους και ο τρόπος που αυτή θα γίνει, προβλέπεται από νόμο του Ελληνικού Κράτους και εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
Πάντως η εκδήλωση της Παρασκευής προκάλεσε και αντιδράσεις. Καθηγητές, αντιδρώντας στην πρόκληση του φασισμού μέσα στο σχολείο την ώρα της εκδήλωσης για τη συμβολή της νέας γενιάς στον αντιδικτατορικό αγώνα, αποχώρησαν από αυτήν. Αργότερα δε, συγκέντρωσαν όσο περισσότερους μαθητές μπορούσαν και πραγματοποίησαν άλλη γιορτή, στα εργαστήρια στο ισόγειο του κτηρίου, κατά την οποία και παρουσιάστηκε η ταινία, παραγωγή της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, «Γράμμα προς το μέλλον».