Δεν ψωνίζουν και γκρινιάζουν…

09/05/2013 - 15:42

Οι Τούρκοι επισκέπτες δεν καταλαβαίνουν γιατί τα καταστήματα είναι κλειστά τα απογεύματα του Σαββάτου όταν και επισκέπτονται την αγορά για να ψωνίσουν! Ήδη αυτό το εξέφρασαν με επιστολή τουριστικού πρακτορείου στη Χίο, όμως, όπως όλα δείχνουν, έρχεται και η σειρά της Λέσβου.

Οι Τούρκοι επισκέπτες δεν καταλαβαίνουν γιατί τα καταστήματα είναι κλειστά τα απογεύματα του Σαββάτου όταν και επισκέπτονται την αγορά για να ψωνίσουν! Ήδη αυτό το εξέφρασαν με επιστολή τουριστικού πρακτορείου στη Χίο, όμως, όπως όλα δείχνουν, έρχεται και η σειρά της Λέσβου.

Όπως αποκάλυψε η χιώτικη εφημερίδα «Πολίτης», τουρκικό τουριστικό πρακτορείο ζήτησε με έγγραφο του από το διευθυντή του Περιφερειακού Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Χρήστο Ιωαννίδη, να μεσολαβήσει ώστε να πεισθούν οι αρμόδιοι φορείς της Χίου για την αναγκαιότητα να αναθεωρήσουν την τακτική τους και να αρχίσει τουλάχιστον ένας διάλογος που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την καλύτερη ανταποδοτική εξυπηρέτηση των πολυπληθών, όπως τονίζουν, Τούρκων τουριστών.

Τι προτείνουν
Η πρόταση τους αναφέρεται στον ορισμό μιας δοκιμαστικής περιόδου ενός μηνός από τις 15 Ιουνίου, διάστημα που, όπως υποστηρίζουν, θα επιτρέψει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την κίνηση.
Το αίτημα υποβλήθηκε μέσω της εταιρίας Erturk στη Διεύθυνση Τουρισμού Βορείου Αιγαίου και από τις 29 Απριλίου έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο Χίου και στο Επιμελητήριο Χίου.

Στην επιστολή δε τονίζεται μεταξύ άλλων:
«Μεταφέρουμε στη Χίο κάθε χρόνο χιλιάδες ταξιδιώτες και τα οχήματα τους, από το 2011 καθώς έχετε καταλάβει υπάρχει σημαντική αύξηση Τούρκων τουριστών στα γειτονικά Ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένης και της Χίου. Η πλειονότητα των πελατών μας που ταξιδεύουν ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα ακόμη και το χειμώνα, δεν καταλαβαίνουν γιατί στη Χίο, όπου έρχονται για να ψωνίσουν, τα καταστήματα είναι κλειστά τα απογεύματα του Σαββάτου!

Θα το εκτιμούσαμε, αν θα μπορούσατε να απευθυνθείτε στις αρμόδιες αρχές της Χίου, που είναι υπεύθυνες για τα οικονομικά θέματα του νησιού, εάν επιλεγμένα μαγαζιά όπως καταστήματα εστίασης παραμένουν ανοικτά αυτά τα απογεύματα, τουλάχιστον έως τις 5 το απόγευμα. Ίσως αυτή τη χρονιά θα μπορούσε να γίνει μια δοκιμαστική περίοδος ενός μηνός, αρχίζοντας από τις 15 Ιουνίου για να δούμε πως θα εξελιχθεί».

Στη Λέσβο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες διαμαρτυρίες υπάρχουν και από μεριάς Τούρκων επισκεπτών στη Λέσβο. Τουριστικοί πράκτορες που έχουν σχέση με Τούρκους επισκέπτες λένε πως μόνιμα οι Τούρκοι διαμαρτύρονται για αυτό το «περίεργο», όπως το χαρακτηρίζουν, ωράριο της αγοράς της Μυτιλήνης, που δεν τους επιτρέπει να κάνουν ψώνια. «Ακόμα πιο περίεργο, έλεγε χθες Έλληνας τουριστικός πράκτορας στη Μυτιλήνη, είναι η εμμονή των στελεχών της αγοράς στο να μην συζητούν καν την πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας τους».

Εδώ ας σημειωθεί ότι σε περίπτωση διεύρυνσης του ωραρίου της χιώτικης αγοράς, το γειτονικό νησί πέρα των πλεονεκτημάτων της γειτνίασης με την αγορά της Σμύρνης και της σοβαρής τουριστικής προβολής του στην τουρκική αγορά, αποκτά άλλο ένα πλεονέκτημα. Αυτό μιας αγοράς που θα λειτουργεί σύμφωνα με την πρόθεση για ψώνια των Τούρκων επισκεπτών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey