Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Η απαλλοτρίωση του οικοπέδου όπου βρίσκεται, αλλά και του ίδιου του κτηρίου από το Δήμο Λέσβου, είναι αυτό που περιμένει η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για να μπορέσει να ξεκινήσει διαδικασία αποκατάστασης του Παλαιόπυργου Βρίσας. Το μνημείο, ένα από τα σημαντικότερα του είδους του στο νησί, σώζεται λίγο έξω από το χωριό της Βρίσας και η μελέτη για την αποκατάστασή του είναι έτοιμη εδώ και χρόνια.
Ο Παλαιόπυργος Βρίσας βρίσκεται μέσα σε ιδιωτική έκταση και αυτός είναι και ο λόγος που η 14η ΕΒΑ δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε επεμβάσεις, αφού θα πρέπει πρώτα να γίνει απαλλοτρίωσή του από το Δήμο Λέσβου.
Έχει χτιστεί το διάστημα 1355 - 1375 μ.Χ. κατά την εποχή των Γατελούζων και σήμερα είναι εμφανείς οι δύο όροφοι και το υπόγειό του, ενώ απουσιάζει ο επάνω όροφος, που ήδη κατά τη χρήση του Πύργου είχε καταρρεύσει.
Και οι επεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν βάσει της μελέτης που έχει στα χέρια της η 14η ΕΒΑ
«Στο παρελθόν, στα πλαίσια της ωρίμανσης ποικίλων μελετών, έχουμε ετοιμάσει και μελέτη για την αποκατάστασή του», λέει η προϊσταμένη της 14ης ΕΒΑ, Χριστιάνα Λούπου. «Πρόταση της μελέτης, που έχει υλοποιήσει ο αρχιτέκτονας και αναστηλωτής Ζαννής Πιτακίδης, είναι η σταθεροποίηση των τοιχοποιιών στο ύψος όπου βρίσκονται και η δημιουργία χώρου στο ισόγειο για την πληροφόρηση του κοινού, όπως και παταριού στον όροφο, απ’ όπου θα μπορεί κανείς να δει με ασφάλεια τη γύρω περιοχή, τουλάχιστον έναν όροφο χαμηλότερα από το σημείο θέασης που είχαμε κατά τη διάρκεια της χρήσης του.»